Do tej pory jeździłam na zwykłych nartach, starego typu. Teraz wreszcie stwierdziłam, że na nowy sezon kupię sobie carvingi. Tylko totalnie nie wiem, od czego zacząć, czym się kierować przy wyborze, czy wzrostem, wagą, stopniem zaawansowania? Nie chciałabym wyjść w sklepie na cielątko, które nic nie wie .
A co w tym złego, skoro dopiero zaczynasz przygodę z nartami carvingowymi, pytaj, pytaj w sklepie od tego są tam pracownicy, zeby pomóc.
Ja mysle, że powinnaś kupić narty allroundowe , czyli takie, które sprawdzą się najlepiej na przygotowanych trasach, a co do długości, to powinny sięgać Ci pomiedzy brodę i nos - tak dobiera się carvingi. A pierwszy raz może spróbuj odkupić narty na giełdach narciarskich, albo ogłoszeniach narciarskich.
wiosenny
Wysłany: 2013-12-11, 20:31
Ja też doszedłem do takiego wniosku i w tym roku zakupiłem cały nowy sprzęt i już się nie mogę doczekać jak go przetestuje :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies stron grupy WEB-COM.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.